6 Tips voor de perfecte foto collage

Wij geven je 6 tips voor het maken van een prachtige foto collage aan de muur! Lees snel verder.

Het is tijd om je favoriete foto’s eens uit te zoeken en er een prachtige foto collage van te maken. Hoe zorg jij ervoor dat je Mamacollage een echt kunstwerk wordt? Deze zes tips gaan je zeker goed helpen en zorgt ervoor dat er binnenkort een prachtige collage aan de muur hangt.

#1 Maak een keuze voor je foto collage

Voordat je begint met het maken van je fotocollage, is het verstandig om te bedenken wat je wilt. Wil je bijvoorbeeld een collage maken van een fotoshoot, mensen, een evenement of een gave reis? Maak een keuze en verzamel de foto’s die je wilt gebruiken.

#2 Upload je favoriete foto’s 

Tijd om je foto’s te uploaden. Het is erg lastig om een keuze te maken tussen al je mooie foto’s en dierbare momenten. Wees daarom selectief en probeer de beste, mooiste en tofste foto’s eruit te kiezen. Hierdoor zal je een mooie selectie overhouden die zal schitteren aan de muur.

#3 Gebruik een filter voor je foto collage 

Tijdens het samenstellen van de collage speelt kleur een belangrijk rol. Vind je het belangrijk dat je fotocollage rust uitstraalt en in je interieur past? Bedenk dan op voorhand welke tinten je graag in je collage wilt verwerken.Heb je foto’s in verschillende kleuren? Kies er dan voor om één filter te gebruiken. Zo wordt jouw Mamacollage een geheel. In onze online tool hebben we een zwart-wit filter die je op al je foto’s kunt toepassen. Wel zo gemakkelijk.

#4 Geef een persoonlijke twist aan je foto collage 

Wil je jouw creatie persoonlijker maken? Gebruik dan een aantal quotes in je collage. In onze tool hebben wij al een aantal quotes voor je toegevoegd op het gebied van wedding, vakantie, familie en liefde. Wil je nog persoonlijker maken? Voeg je eigen lievelingsquote toe of scan een geboortekaartje in.

#5 Gebruik quotes voor je foto collage 

Naast de quotes en je eigen foto’s is het ook leuk om sfeerbeelden in je collage toe te voegen. Je kan planten, skylines, dieren en texturen gebruiken om je collage net dat beetje extra te geven. Maak je collage aan de muur compleet en creëer je eigen verhaal.

#6  Maak het perfecte plaatje

Je hebt vast veel staande en liggende foto’s in je fotoalbum. Als je deze foto’s gebruikt in je Mamacollage, zal de online altijd het midden van de foto pakken. Geen paniek! In de tool kan je met de optie “foto bijsnijden” zelf je eigen vierkante kader bepalen. Geen halve gezichten aan de muur, maar het perfecte plaatje.

Tip: je kan ook vakjes samenvoegen om bijvoorbeeld een grote foto van jullie twee toe te voegen.

Start hier

6 tips voor een prachtige foto collage

Like? Deel dit artikel met vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin