Thuiswerken met kids: wij geven je enkele tips

Wij geven je een aantal tips om deze lockdown madness te overleven (met kids).

Voor veel ouders is het tijdens de lockdown: plannen, plannen, plannen. Want hoe kun je met je kinderen in huis nog een beetje fatsoenlijke thuiswerken, ontspannen, je huishouden doen, eten maken en het nog een beetje gezellig houden?! Wij geven je een aantal tips om de lockdown door te komen.

#1 Adem in adem uit; relativeren mensen

Aanvaard dat je niet alles kan. Ja, je huis zal op een bepaald moment op een afvalbak lijken en thuisbezorgd staat momenteel wel erg vaak voor de deur. So be it! Thuiswerken met kinderen is ook niet efficiënt. Het is kiezen, want je kan niet alles tegelijk. Adem in en adem uit en blijf genieten.

#2 Structuur is de oplossing

Hou een bepaalde structuur aan. Het is nou eenmaal zo dat kinderen structuur nodig hebben om beter te functioneren. Het werkt niet voor ieder kind en het is zeker geen wondermiddel, maar proberen kan geen kwaad. Maak een dagplanning, bespreek dit met je kinderen en hang het op de koelkast. Zo heeft iedereen de tijd om er rustig naar te kijken.

#3 Stel een weekmenu samen

Thuiswerken met kinderen betekent heel weinig tijd voor de boodschappen en koken. Daar is een oplossing voor. Bedenk op voorhand wat je gaat eten. Stel een weekmenu op (hoeft niet ingewikkeld te zijn) en haal aan het begin van de week alle boodschappen. Zo heb je gegarandeerd meer tijd en kan je genieten van een ontspan momentje. 

#4 Plan werkmomenten in

Plan per dag een paar werkmomenten in samen met je kinderen. Samen met hen kan jij aan de slag met je eigen werk en je kinderen met werkjes vanuit school. Bespreek met je kinderen dat je even niet gestoord mag worden en gebruik hiervoor eventueel een hulpmiddel (rood papier). Is iedereen klaar? Dan mag daar natuurlijk een beloning tegenover staan! 

#5 Kleed je aan: weg met de pyjama


Binnen blijven is wel erg verleidelijk om in pyjama te blijven rondlopen. Geen goed idee. Het maakt je suf en slonzig. De regel is om na het ontbijt een setje comfortabele kleren aan te doen en daarna aan het werk te gaan. Dit zorgt ervoor dat je een stuk lekkerder voelt en het je meer structuur geeft! Proberen waard!

Vergeet je niet in te schrijven op onze nieuwsbrief en ontvang 10 procent korting op je eerste Mamacollage fotocollage!

Start hier

 

Like? Deel dit artikel met vrienden

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin