Corona crisis: wij geven je 5 corona proof buitenactiviteiten

Wij geven je 5 corona proof buitenactiviteiten! Succes gegarandeerd!

Nu de corona crisis de overhand neemt en we voor een groot deel van de tijd binnen zitten, is de kans groot dat alle films wel hebt gezien. Stress, verveling, paniek en een verstoord ritme zorgen niet voor de meest gezellige situaties. Want hoe kan je kinderen zo lang entertainen? 

Mamacollage zet er een paar corona proof buitenactiviteiten voor je op een rijtje:

#1 Selfie-speurtocht 

Met een selfie-speurtocht is je kind wel even zoet, en mag de telefoon volop worden gebruikt. Hoe gaat het in zijn werk? Stel een lijst op met foto’s die je kindje moet maken. Een gekke selfie met een bloem, een foto met een hond/kat of een foto met een boom. Je kind hoeft de buurt niet te verlaten!

#2 Picknicken in de tuin 

Nu het weer steeds vaker toelaat, is het perfect om een picknick te organiseren. Kleedje op de grond, verse broodjes, drankjes en fruit. Dat wordt smullen! Is het een regenachtige dag? Verplaats de picknick in het midden van de woonkamer. Succes gegarandeerd.

#3 Tenten bouwen

Tenten bouwen is een langdurige bezigheid en zorgt ervoor dat je kind uren zoet is. Haal wat lakens, planken en tuinmeubilair van zolder of uit de schuur en met een beetje fantasie staat er een volwaardige tent. 

#4  Hinkelen 

Als er niet op school gespeeld mag worden, teken je voor de deur een eigen hinkelbaan op de tegels. Maak de hinkelbaan extra lang … dat put iedereen een beetje uit! Doe gezellig mee en je hebt je work-out gelijk gedaan! 

#5  Fiets versieren 

Er is niets leuker dan het versieren van je eigen fiets. Met ballonnen, lintjes, rietjes en papier kan je kind helemaal haar fantasie erop loslaten. Na intensief knip- en plakwerk mag het resultaat natuurlijk worden getoond aan de hele buurt. Fietsen maar! Ps. wel 1.5 meter afstand houden natuurlijk.

Start hier

 

Like? Deel dit artikel met vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin