Privacybeleid

Privacybeleid - Mamacollage

Contactinformatie:

Mamacollage (hierna: ‚ÄúAanbieder‚ÄĚ)
Hoofdweg 401-03
1056 CS Amsterdam
Nederland
Ondernemingsnummer: NL132634648B02
E-mail: info@mamacollage.com

 1. Waarom deze privacyverklaring?

Iedere persoon (hierna de ‚ÄúBezoeker‚ÄĚ) die de website www.mamacollage.com (hierna de ‚Äúwebsite‚ÄĚ) bezoekt, stelt bepaalde persoonlijke data ter beschikking. Deze persoonlijke data is informatie die *Aanbieder* toestaat je te identificeren als natuurlijke persoon, ongeacht of we dit daadwerkelijk doen. Je bent identificeerbaar van zodra het mogelijk is om een direct of indirect verband te cre√ęren tussen √©√©n of meer gegevens en jou als natuurlijke persoon. Naar de Bezoeker kan ook verwezen worden als de ‚ÄúBetrokkene‚ÄĚ.

We gebruiken en verwerken jouw persoonlijke gegevens enkel in overeenstemming met de GDPR en andere relevante wetsbepalingen. Iedere verwijzing in deze Privacyverklaring naar de GDPR is een verwijzing naar de Verordening van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens (of General Data Protection Regulation).

Via deze Privacyverklaring wordt de Betrokkene op de hoogte gebracht van de verwerkingsactiviteiten die *Aanbieder* doorvoert of kan doorvoeren met zijn persoonsgegevens. *Aanbieder* behoudt het recht om deze Privacyverklaring te allen tijde aan te passen. Elke substanti√ęle wijziging zal duidelijk gemeld worden aan de Bezoeker. We raden aan dit document regelmatig te raadplegen.

2. Wie verwerkt de persoonsgegevens?

2.1. Verwerkingsverantwoordelijke

¬†*Aanbieder* bepaalt alleen of in samenwerking met anderen welke persoonsgegevens worden verzameld, alsook het doel en de middelen voor de verwerking van deze persoonsgegevens. Bijgevolg is *Aanbieder* een ‚Äúverwerkingsverantwoordelijke‚ÄĚ in de zin van de GDPR.

*Aanbieder* heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om de persoonsgegevens van haar Bezoekers en klanten te beschermen. *Aanbieder* maakt gebruik van verschillende adequate beveiligingstechnologie√ęn en ‚Äďprocedures om jouw persoonsgegevens te beschermen tegen ongeoorloofde toegang, gebruik of openbaarmaking. *Aanbieder* zorgt ervoor dat de aangeleverde persoonsgegevens veilig bewaard worden in een gecontroleerde omgeving.

2.2. Verwerker(s)

¬†*Aanbieder* doet beroep op zorgvuldig geselecteerde ‚Äúgegevensverwerkers‚ÄĚ voor de verwerking van de persoonsgegevens van haar Bezoekers en van haar klanten. Een verwerker is een natuurlijke persoon of rechtspersoon die persoonsgegevens verwerkt op vraag van of in naam van de verwerkingsverantwoordelijke. De verwerker is verplicht de veiligheid en vertrouwelijkheid van de persoonsgegevens te verzekeren. De verwerker handelt steeds volgens de instructies van de verwerkingsverantwoordelijke.

*Aanbieder* doet beroep op de volgende categorie√ęn van ‚Äúverwerkers‚ÄĚ:

  • Bedrijven die ingeschakeld zijn voor marketingdoeleinden;
  • Bedrijven die ingeschakeld zijn voor ICT-technische ondersteuning en hosting;
  • Bedrijven die ingeschakeld zijn voor administratieve doeleinden;
  • Bedrijven die ingeschakeld zijn voor communicatiedoeleinden;
  • Bedrijven die ingeschakeld zijn voor analytische doeleinden;
  • Bedrijven die we ingeschakeld hebben voor betalingsdoeleinden.

Met het oog op een maximale bescherming van persoonsgegevens van de Betrokkenen heeft *Aanbieder* de nodige afspraken gemaakt met deze ‚Äúverwerkers‚ÄĚ om er voor te zorgen dat zij dezelfde hoge standaarden toepassen als *Aanbieder* zelf.

 3. Op welke juridische basis worden mijn data verwerkt?

In overeenstemming met de GDPR, verwerken wij persoonlijke gegevens op basis van volgende juridische gronden:

  • Op basis van de uitvoering van de overeenkomst zoals overeengekomen met de Berzoeker of klant, of de uitoefening van pr√©-contractuele stappen genomen op aanvraag van de Betrokkene; of
  • Op basis van het gerechtvaardigd belang van *Aanbieder* om onder andere de Betrokkene te kunnen helpen na het invullen van het contactformulier; of
  • Op basis van toestemming door het uitdrukkelijk aanvaarden van deze Privacyverklaring;
  • Op basis van het voldoen aan wettelijke of regulerende bepalingen, met betrekking tot het beheer van de contractuele relatie met de Betrokkene, in het bijzonder de facturatie;
  • Op basis van ons gerechtvaardigd belang voor het versturen van direct marketing.

 4. Welke persoonsgegevens worden verwerkt?

*Aanbieder* verbindt zich ertoe enkel de gegevens te verzamelen en te verwerken die ter zake dienend zijn en noodzakelijk zijn voor de doeleinden waarvoor zij zijn verwerkt.

Hoeveel en welke persoonsgegevens *Aanbieder* over jou verzamelt, is afhankelijk van je gebruik van de Website en je relatie met *Aanbieder* of het gebruik van haar dienstverlening. De verzameling van persoonsgegevens zal uitgebreider zijn, hoe intensiever je gebruik maakt van die dienstverlening. Een niet-exhaustieve lijst van de categorie√ęn persoonsgegevens die mogelijks kunnen worden verwerkt, kan je hier terugvinden:

  • Je voornaam en familienaam
  • Je e-mailadres
  • Je locatie
  • Je telefoonnummer
  • Je IP adres
  • Overige persoonsgegevens die we nodig hebben voor onze dienstverlening

5. Voor welke doeleinden worden mijn persoonsgegevens gebruikt?

*Aanbieder* verzamelt jouw persoonsgegevens om iedere Bezoeker van onze Website een veilige, optimale en persoonlijke Bezoekerservaring te bieden. De verzameling van persoonsgegevens wordt verder uitgebreid naarmate de Bezoeker intensiever gebruik maakt van de Website en onze online dienstverlening waardoor hij Klant wordt.

Gegevensverwerking is essentieel voor de werking van de Website en de daarbij horende diensten. De verwerking gebeurt uitsluitend voor volgende welbepaalde doeleinden:

  • Het beheren van de contractuele relatie waarin de Bezoeker partij is;
  • Het aanbieden en verbeteren van een algemene en gepersonaliseerde dienstverlening;
  • Klantbeheer: klantenadministratie, facturatie, ondersteuning en klachtenbewaking;
  • De detectie van en bescherming tegen fraude, fouten en/of criminele gedragingen;
  • Het beantwoorden van informatieaanvragen via het contactformulier op de Website;
  • Het versturen van reclame en andere al dan niet commerci√ęle communicatie.

Bij een bezoek aan de website van *Aanbieder* worden er enkele gegevens ingezameld voor statistische doeleinden door middel van cookies. Dergelijke gegevens zijn noodzakelijk om het gebruik van onze website te optimaliseren. Deze gegevens zijn: IP-adres, vermoedelijke plaats van consultatie, uur en dag van consultatie, welke pagina’s er werden bezocht. Wanneer je de website van *Aanbieder* bezoekt verklaar je je akkoord met deze gegevensinzameling bestemd voor statische doeleinden zoals hierboven omschreven.

*Aanbieder* verzamelt in geen geval gevoelige persoonsgegevens, zoals gegevens over jouw ras, politieke opvattingen, gezondheid, godsdienstige en andere geloofsovertuigingen, seksuele geaardheid of enige andere gegevens die als gevoelig bestempeld worden door de GDPR.

De Bezoeker verschaft steeds zelf de persoonsgegevens aan *Aanbieder* en kan op die manier een zekere controle uitoefenen. Indien bepaalde gegevens onvolledig of ogenschijnlijk incorrect zijn, behoudt *Aanbieder* zich het recht voor bepaalde verwachte handelingen tijdelijk of permanent uit te stellen.

 6. Wie ontvangt jouw persoonlijke data?

Jouw persoonlijke gegevens worden verwerkt voor intern gebruik binnen *Aanbieder* uitsluitend. Jouw persoonlijke gegevens zullen niet verkocht worden, doorgegeven worden of gecommuniceerd worden aan derde partijen, behalve indien u ons vooraf expliciete toestemming gaf of wanneer de doorgifte noodzakelijk is voor de uitvoering van de overeenkomst of wettelijk verplicht is.

*Aanbieder* heeft alle juridische en technische voorzorgen genomen om toegang en gebruik van data zonder toestemming te vermijden.

 7. Hoelang bewaren we uw data?

Jouw gegevens worden bewaard zolang dit nodig is om de vooropgestelde doelen na te steven. Ze worden verwijderd uit de databank wanneer ze niet langer nodig zijn om deze doelen na te streven of indien de Betrokkene geldig zijn recht tot verwijdering van de gegevens uitoefent.

 8. Wat zijn mijn rechten?

 8.1. Garantie van een rechtmatige en veilige verwerking van de persoonsgegevens

Jouw persoonlijke gegevens worden steeds verwerkt voor legitieme doeleinden, zoals uitgelegd in punt 5. Zij worden verzameld en verwerkt op een gepaste, relevante en proportionele wijze, en worden niet langer bewaard dan noodzakelijk om de vooropgestelde doelen te bereiken.

8.2. Recht op inzage

Indien je jouw identiteit kan bewijzen, verkrijg je het recht om informatie te verwerven over het verwerken van jouw gegevens. Aldus heb je het recht de doeleinden van verwerking, de categorie√ęn betreffende de gegevens, de categorie√ęn van ontvangers waarnaar de gegevens worden gestuurd, de criteria die de periode van gegevensbewaring bepalen en de rechten die je kan uitoefenen met betrekking jouw gegevens.

 8.3. Recht rectificatie van persoonsgegevens

Inaccurate of onvolledige informatie kan verbeterd worden. Het is vooreerst de verantwoordelijkheid van de Bezoeker om de nodige aanpassingen door te voeren. Men kan zich ook tot ons richten met een verzoek tot wijziging.

 8.4. Recht op het wissen van uw persoonsgegevens

Je hebt tevens het recht om de verwijdering van jouw persoonsgegevens te bekomen, in volgende gevallen:

  • Jouw persoonsgegevens zijn niet langer nodig voor het vooropgestelde doel;
  • Je herroept je toestemming tot verwerken van jouw gegevens en er is geen enkele andere wettelijke grondslag tot verwerken van jouw gegevens;
  • Je hebt rechtmatig je oppositierecht uitgeoefend;
  • Jouw gegevens zijn onrechtmatig verwerkt;
  • Jouw gegevens dienen verwijderd te worden door een wettelijke verplichting.

Het verwijderen van gegevens is voornamelijk gerelateerd aan zichtbaarheid; het is mogelijk dat de verwijderde data tijdelijk blijven opgeslagen.

 8.5. Recht op beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens

In sommige gevallen heb je het recht om beperkingen van de verwerking van jouw persoonsgegevens te vragen. Dit geldt zeker in geval van een geschil met betrekking tot de accuraatheid van gegevens, als de gegevens noodzakelijk zijn in het kader van een juridische procedure of gedurende de tijd noodzakelijk voor *Aanbieder* om vast te stellen dat je geldig je recht tot verwijdering kan uitoefenen.

 8.6. bezwaar tegen de verwerking van uw persoonsgegevens

Je hebt het recht je te allen tijde te verzetten tegen het verwerken van jouw persoonlijke gegevens voor ‚Äėdirect marketing‚Äô doeleinden. *Aanbieder* zal ophouden jouw persoonlijke gegevens te verwerken tenzij het kan aantonen dat er dwingende wettelijke redenen zijn tot het verwerken die jouw recht om zich te verzetten overheersen.

8.7. Recht op gegevensoverdraagbaarheid

Je hebt het recht om de aan *Aanbieder* verstrekte persoonsgegevens in een gestructureerde, gangbare en machine leesbare vorm te verkrijgen. Daarnaast heb je het recht om deze persoonsgegevens over te dragen aan een andere verwerkingsverantwoordelijke tenzij dit technisch onmogelijk is.

 8.8. Recht op het intrekken van mijn toestemming

Je hebt het recht om te allen tijde jouw toestemming in te trekken, bijvoorbeeld in het kader van direct marketing doeleinden.

 9. Hoe kan ik mijn rechten uitoefenen?

Indien je jouw rechten wenst uit te oefenen, dien je een geschreven verzoek en bewijs van identiteit bij aangetekende brief aan *Aanbieder*, Hoofdweg 401-3, 1056 CS Amsterdam of via e-mail aan info@mamacollage.com. Wij zullen je zo snel mogelijk beantwoorden, niet later dan dertig (30) dagen na het ontvangen van uw verzoek.

 10. Mogelijkheid tot het indienen van een klacht

Indien je niet tevreden bent met de verwerking van uw persoonsgegevens door *Aanbieder*, heb je het recht om klacht in te dienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit. (https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be)