5 handige tips voor elke (beginnende) interieurfotograaf

Ben je gek op interieur of zou je zelf ook aan de slag willen met fotograferen van je interieur?

Ben je gek op interieur of zou je zelf ook aan de slag willen met fotograferen van je interieur? Wij hebben een aantal tips voor je verzameld, zodat je je interieur beter in beeld kan brengen. Het maken van interieurfoto’s hoeft namelijk niet moeilijk te zijn, met deze simpele tips maak jij prachtige foto’s van je eigen interieur. 

Gebruik natuurlijk licht 

Interieurfoto’s komen het beste tot hun recht als ze licht en helder in beeld worden gebracht. Let daarom bij het fotograferen van interieur altijd op het licht en kijk wat licht met je ruimte doet. Binnen in een woning of ruimte kan het snel donker ogen. Je foto’s lijken dan somber en zijn niet mooi fris en licht. Om dit te bereiken gebruik je een lange sluitertijd. 

Een absolute no-go is het fotograferen van je interieur met lampen die aan staan. Lampen veroorzaken schaduwen en een gele gloed over je foto’s. Gebruik daarom zoveel mogelijk natuurlijk licht.

Opgeruimd staat netjes 

Kies voor een opgeruimde en schone omgeving. Afwas die nog op de aanrecht staat, de dweil die nog ergens ligt of speelgoed op de keukentafel. Dit is alles wat je niet wilt zien in een foto. Te veel persoonlijke spullen kan een interieurfoto slordig en rommelig overkomen. De spullen leiden af van wat er namelijk echt toe doet. Zorg daarom dat alles altijd netjes is opgeruimd. 

De basis van huizen en interieurs zijn vrijwel altijd recht. Rechte muren, deuren en kasten. Om de foto professioneel te schieten zorg je dat de lijnen in de foto ook echt recht zijn. Omdat het lastig kan zijn om je camera recht te houden kun je gebruik van een statief. Heb je geen statief? Maak dan gebruik van een kastje of stapel boeken.

Fotografeer in RAW

Het verschil in JPEG en RAW heeft vooral te maken met de bewerkingsmogelijkheden. In een RAW bestand staat veel meer informatie over de foto dan een JPEG. Is je foto toch te donker? Dan kun je deze makkelijker lichter maken in bijvoorbeeld Lightroom. Gebruik de gratis Lightroom app op je telefoon om na te bewerken én om in RAW met je telefoon te fotograferen.

Creëer het perfecte plaatje 

Het fijne aan interieurfotografie is dat je alle tijd hebt om foto’s te maken. Zo kun je rustig kijken hoe je het beste je interieur op de foto kan zetten. Gebruik je de foto’s op social media? Wissel je foto’s dan eens af met een overzicht van detailfoto’s. Dit zorgt voor een samenhangend geheel! Bekijk bijvoorbeeld eens de pagina van Chiela. Een hele toffe feed met veel tips en tricks over interieurfotografie. 

Gebruik bloemen of vers fruit 

Een gouden tip is dat er altijd verse producten op de moeten foto staan. Waarom? Verse producten hebben de kracht om elk interieur net dat beetje extra te geven. Denk bijvoorbeeld aan bloemen, planten of vers fruit.

Heb je hulp nodig?

Jouw momenten verdienen aandacht. Bij Mamacollage vinden wij het belangrijk om je persoonlijk te helpen. Heb je vragen over de tool, het materiaal of de foto’s? Wij staan voor je klaar om je te helpen, wanneer jij dat wilt! Stuur ons een berichtje via de social media of via de mail!

Vergeet je niet in te schrijven op onze nieuwsbrief en ontvang 10 procent korting op je eerste Mamacollage fotocollage!

Start hier

 

Like? Deel dit artikel met vrienden

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin