Drie tips: voor de beste nabewerking van je foto’s

Wij geven je drie nabewerking tips om je foto's te laten stralen!

Wij hebben een aantal experts gevraagd om jou van de beste tips te voorzien voor de nabewerking van je foto’s. Volg de tips en je foto’s zullen extra stralen in je fotocollage! Ben je er klaar voor?

#1 Keep it natural, baby

Voor een mooie foto is niet nodig om uren te photoshoppen. Je mag je foto’s uiteraard bewerken en een filter gebruiken. Maar probeer het zo natuurlijk mogelijk te houden. Foto’s kunnen vaak wat grauw en donker overkomen, door een lichtere filter te gebruiken en het contrast te verhogen zorg je voor een betere foto!

#2 De beste fotobewerkings apps 

Download de Adobe Lightroom CC app. Deze app is gratis voor iedereen, wat heel erg handig is. Daarnaast heb je controle over het eindresultaat van de foto. Heb je de foto iets te schuin genomen? Met een paar simpele klikken zet je in de app de foto recht. Is de foto te donker? De app gaat voor je aan de slag en past de kleuren en het witbalans aan in de foto. De app kan jouw foto’s automatische bewerken, waarbij de app binnen een paar seconden de perfecte nabewerking voor je foto maakt. 

Ben je een beginnend fotograaf en wil je zelf 100 procent de controle hebben over je instellingen? Stap dan over op de pro optie! 

Daarnaast is Facetune ook een ontzettend handige app om je foto’s lichter te maken. Als de lucht of achtergrond iets te donker is, kun je dit met Facetune lichter maken. Ontzettend handig en wederom gratis!

#3 Zet je raster aan 

Om de perfecte rechte foto’s te maken moet jij je raster aanzetten. Op het moment dat je deze optie aanzet komen er hulplijnen over je scherm. Hiermee kun je de perfecte rechte foto maken in elke situatie. Binnen de Adobe Lightroom app heb je de mogelijkheid om de functie waterpas aan te zetten. Als je foto recht op het scherm staat trilt je telefoon, dat betekent klikken maar! 

Met al deze tips kun jij met je bewerkte foto’s een prachtige fotocollage maken! Vergeet je niet in te schrijven op onze nieuwsbrief en ontvang 10 procent korting op je eerste Mamacollage fotocollage!

Start hier

 

Like? Deel dit artikel met vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin