De vier leukste podcasts voor kinderen

Wij zetten de leukste podcasts voor je kinderen op een rijtje.

Stiekem gaan er vast in je huis heel wat uurtjes schermtijd doorheen. Begrijpelijk, want in deze corona-tijd is de televisie of de tablet vast je grootste redmiddel. Eerlijk is eerlijk, op de bank ploffen met een goed glas wijn is ook erg verleidelijk. Waar je eigenlijk misschien nooit bij stil hebt gestaan is een alternatief voor al de filmpjes: de podcast. Wij zijn voor je op onderzoek gegaan naar de leukste podcast voor je kinderen.

Wat zijn podcasts? 

Een podcast is een verhaal dat je zelf kiest en overal kunt beluisteren. Geen scherm voor je neus, maar rustig kunnen genieten van het verhaal. De meeste podcasts zijn gratis en kan je luisteren via Spotify. Naast de podcasts voor volwassenen zijn er ook podcast gemaakt voor de kleine versie van jezelf.

Hoe kun je podcasts luisteren? 

Podcast luister je online. Dat kan via een laptop, tablet of smartphone. Op deze manier kan je altijd en overal de podcasts beluisteren. Let er wel op dat je hiermee internetdata verbruikt. 

Heb je geen unlimited data? Download de podcast van tevoren!

Podcast: 1 minuutje

Deze podcast is speciaal gemaakt voor de kleuters. Dit zijn korte verhaaltjes die ongeveer 1 minuut duren. De verhaaltjes gaan over kabouters die wildplassen, wonen in een vrolijke straat en het tellen van de spaarpot. Ideaal voor als je een kleuter hebt die zich nog niet zo lang kan concentreren. De podcast is hier te luisteren. 

Podcast: Waanzinnige podcast

In de waanzinnige podcast vertellen kinderen over hun lievelingsboek. De podcast helpt kinderen uitvinden welk boek ze kunnen gaan lezen. Ontzettend handig in deze corona-tijd en zorgt ervoor dat je kind een tijdje zoet is. De podcast is hier te beluisteren. 

Podcast: Frankie

In de podcast Frankie vertellen pubers over hun leven. Wat ze meemaken, waarmee ze worstelen en wat ze leren. Dit is geen voorleesverhaal, maar een podcast waarin pubers vertellen over hun leven. Hier te beluisteren. 

Podcast: Oma Guus

Deze podcast is voor de allerkleinsten onder ons. Oma Guus vertelt spannende, leuke en begrijpebare verhaaltjes en leest voor. Er zijn superleuke liedjes die je kan beluisteren en meezingen. Elke podcast duurt 10 minuutjes, dus je kindjes zullen eventjes zoet zijn! Hier te beluisteren. 

Vergeet je niet in te schrijven op onze nieuwsbrief en ontvang 10 procent korting op je eerste Mamacollage fotocollage!

Start hier

 

Like? Deel dit artikel met vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin