Vier tips voor de beste foto’s van je kinderen

Wij geven je vier tips om de beste foto's van je kinderen te maken voor de perfecte fotocollage! Ready?

Met een kindje op komst of misschien al wel een peuter, kleuter of puber in huis wil je geen moment missen. Dus je pakt je telefoon en klikken maar! En dat is te gek, wan het is een handige manier om een moment vast te leggen. Maar eerlijk is eerlijk, kinderen willen niet altijd mee werken. Wij delen vier tips die het eenvoudig maken om de allermooiste foto’s van je kinderen te maken en deze later toe te voegen aan een fotocollage. 

#1 Zeg geen kaas

‘Say cheese’ werkt voor de meeste kinderen niet. Ze gaan waarschijnlijk het tegenovergestelde doen.Probeer je kinderen zo veel mogelijk in een natuurlijke omgeving vast te leggen, dan pas krijg je echt de spontane foto’s. Een vrolijke lach, ondeugende blik of een geconcentreerd gezicht. De mooiste foto’s maak je wanneer je kinderen de camera vergeten. Geloof ons, dat is wat je wilt! 

#2 Volg het licht

Mooi en goed licht is essentieel voor een foto. Gebruik daarom altijd daglicht en voorkom tegenlicht.Door met het licht mee te fotograferen krijg je de meest heldere foto’s en de gezichtjes van je kinderen zullen meer stralen. Perfect voor een fotocollage. 

#3 Kies de juiste achtergrond

Een mooie achtergrond is het allerbelangrijkste voor de foto. Zeg nou eerlijk; niemand ziet graag speelgoed of een stapel luiers rondslingeren. Kijk goed rond in de omgeving en zoek naar de leuke details en achtergronden waar je jouw kinderen kunt fotograferen. Spot het leuke muurtje, opvallende patroon of het groene bos. Alles is mogelijk. Probeer eens wat werkt en wat niet werkt.

#4  Gebruik juist de details

Gebruik naast portretfoto’s ook detail foto’s.  Juist de kleine handjes of blote voetjes zijn ontzettend schattig. Focus op deze details en maak de foto. Gebruik hiervoor de portretfunctie. Met de portretfunctie krijg je meer scherpte en diepte in de foto.

6 tips voor het maken van een perfecte foto collage

Start hier

 

Like? Deel dit artikel met vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin